Περί κλιματισμού

Πότε πρέπει να κάνω service στο κλιματιστικό μου;

blog bg 6

Τα κλιματιστικά συμπεριλαμβάνονται πλέον στον εξοπλισμό του σπιτιού και είναι άκρως απαραίτητο για να ζεσταθούμε τους κρύους μήνες και να δροσιστούμε του ζεστούς μήνες. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για την σωστή λειτουργία ενός κλιματιστικού ,είναι ο τρόπος που το λειτουργούμε καθώς επίσης και η συντήρηση της εξωτερικής αλλά και της εσωτερικής μονάδας.Η συχνότητα της συντήρησης εξαρτάται από τη χρήση του κλιματιστικού (από τις ώρες λειτουργίας ), από τις συνθήκες περιβάλλοντος (μεγάλες ή πολύ μικρές θερμοκρασίες, ρυπογόνο περιβάλλον με κάπνες ή σκόνες κλπ.). Όμως μια φορά το χρόνο τουλάχιστον, θα πρέπει να γίνεται service από ειδικό τεχνίτη ψυκτικό και βέβαια, όταν αντιλαμβανόμαστε ασυνήθιστη συμπεριφορά στη λειτουργία του κλιματιστικού (μειωμένη απόδοση, ασυνήθιστοι θόρυβοι κλπ.).

Εάν η χρήση του κλιματιστικού είναι καθημερινή τότε συνίσταται μία φορά το μήνα να ανοίγουμε την εσωτερική μονάδα και να καθαρίζουμε τα φίλτρα του κλιματιστικού μας , αυτό είναι πάρα πολύ εύκολο και μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας . Καθαρίζουμε τα φίλτρα με νερό τρεχούμενο και με μεγάλη προσοχή αφήνουμε τα φίλτρα μας να στεγνώσουν, στη συνέχεια τα τοποθετούμε από το σημείο που τα αφαιρέσαμε.Η διαδικασία είναι απλή, και το κλιματιστικό σας θα δουλεύει πολύ καλύτερα από πριν.

Εάν η χρήση του κλιματιστικού σας δεν είναι καθημερινή τότε συνίσταται μία φορά στους τρεις μήνες μία τυπική συντήρηση της εσωτερικής μονάδας. Μην ξεχνάτε πως τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας από το κλιματιστικό σας ,συγκρατούν όλες τις σκόνες και διάφορους παθογόνους οργανισμούς ,όσο πιο συχνά τα καθαρίζουμε τόσο πιο ποιοτικό αέρα έχουμε στο χώρο μας. Μία σωστή συντήρηση ενός κλιματιστικού μας βοηθάει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα. Φροντίζουμε η εξωτερική μας μονάδα να μην είναι εκτεθειμένη και να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν.Μην ξεχνάτε πως μια φορά το χρόνο τουλάχιστον θα πρέπει να γίνεται service από ειδικό τεχνητή ψυκτικό 0 οποίος θα σας ενημερώνει για την κατάσταση που βρίσκεται το κλιματιστικό σας.

author-avatar

Σχετικά P.S. Therm

Η εταιρεία μας Δ. Ποντικίδης – Σ. Σημάδη Ο.Ε. ιδρύθηκε το 1996 με έδρα την Έδεσσα. Κύριο αντικείμενο μας είναι: Εμπορία ειδών θέρμανσης – κλιματισμού – υδραυλικών ειδών, καθώς και ηλιακών συστημάτων, αντλιών και φίλτρων επεξεργασίας νερού. Η μεγάλη γκάμα των προϊόντων, η συνεργασία με μεγάλους οίκους θέρμανσης και οι χαμηλές τιμές μας κατοχύρωσαν στην αγορά της Έδεσσας και ευρύτερα του νομού μας. Προσπαθώντας να καλύψουμε τις δικές σας ανάγκες προβήκαμε και σε εισαγωγές σε νέα είδη θέρμανσης και εξοπλισμούς αυτής. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και υποσχόμαστε να σας προσφέρουμε πάντα άριστα προϊόντα στις καλύτερες τιμές. Δ. Ποντικίδης – Σ. Σημάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *